Papryka Faszerowana

Składniki:

  • 6 x papryka
  • 400g pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 6-7 suszonych pomidorów ze słoika
  • szpinak baby
  • 3/4 szklanki żółtej soczewicy
  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 200g sera żółtego

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowanie.

Soczewicę wrzuć do gotującej się wody i gotuj przez ok 7 minut na małym ogniu. Po tym czasie odcedź i odstaw pod przykryciem.

Pieczarki obierz, pokrój drobno i podsmaż na patelni. Kiedy woda z pieczarek odparuje, dodaj poszatkowaną w kostkę cebulkę, następnie pokrojone w kostkę pomidory i szpinak. Kiedy szpinak się zredukuje, wymieszać całą zawartość patelni z soczewicą i kaszą.

Papryki rozkroić na pół lub odkroić górę z ogonkiem i wydrążyć gniazda nasienne.

Następnie wypełnić papryki przygotowanym wcześniej farszem. Na sam koniec posypać startym żółtym serem.

Piec w temperaturze 180stopni, do momentu aż ser będzie lekko brązowy.

Smacznego! 🙂

Magda

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *